За

Тези тестове Ви се предлагат от Ръководството за правата на човека, за да Ви помогнат да оцените Вашите познания относно правата на човека. Моля, разгледайте и другите ни тестове и посетете Ръководството за правата на човека, където можете да научите повече за правата на човека по различни теми.

Тестовете са публикувани в Okat. Okat е инструмент за оценка на знанията, който помага на организациите да създават и управляват тестове, проучвания и формуляри. Той е разработен от базираната в Латвия неправителствена организация Балтийско общество за правата на човека и стартиран в бета версия в средата на 2019 г. в сътрудничество с Естонския център за правата на човека, Юридическия институт на НПО в Литва и Българския хелзинкски комитет.

Okat е разработен като част от проекта Ръководство за правата на човека, който е европейски проект за сътрудничество в областта на образованието по правата на човека.

Okat е любезно подкрепен от Nordplus и Erasmus +. Nordplus, Европейската комисия и другите финансови дарители не носят отговорност за информацията, публикувана на този уебсайт, и за всяка нейна евентуална употреба.Моля, обърнете внимание, че този тест и всяко друго съдържание, предлагано на този уебсайт, са защитени с авторски права и са предназначени само за лична и образователна употреба. Използвайки този уебсайт, вие се съгласявате да сте обвързани с Условията за ползване на Okat. За запитвания, моля, свържете се с нас на .